פירסומים שלי ברחבי הרשת
על מרבד הקסמים של כריס אופילי והצורות הגיאומטריות המרחפות שיצר ג'ואל שפירו.
מפלי מים, רקדניות, עצי תמר ופירות טרופיים - כל אלה מקשטים את קירות הגלריה הלאומית עם עבודות האריגה הצבעונית והחושנית של זוכה פרס טרנר לשנת 1998, כריס אופילי. אופילי הוא האמן שהדהים בציוריו העשירים שאותם ציפה בגללי פילים… עבודותיו האחרונות נשענות על מקורות השראה מגוונים, עם הפניות לנושאים חושניים, תנ”כיים ומיתולוגיים, ולנוף של האי הקריבי טרינידד, אליו עבר ב־2005 ומתגורר בו עד היום
Add אחד מאיתנו יש הגדרה שונה למושג “בית” וזה נכון גם לגבי תרבויות. ביפן, הבית הוא חולף וארעי, ו”יושב” על הקרקע באופן קליל יותר. בשל האקלים המתון במדינת האיים האסייתית, מבני העץ היו הבסיס לארכיטקטורה המסורתית המקומית, והטכניקות המשמשות לבנייה זו מושרשות באופן עמוק באבולוציה של התרבות היפנית. חומרים אחרים, כגון אבן, אדמה ולבנים, השתלבו במהלך המאה השמינית, כשהאדריכלים היפנים יצרו את הסגנון המעודן שהפך ייחודי לארצם. האסתטיקה הזו באה לידי ביטוי גם במקדשים הבודהיסטיים ובמקדשי השינטו (דת המעניקה לטבע משקל ודגש רב), שנבנו באופן מסורתי מחומרים הזקוקים לטיפול, כמו נייר, קש ובוץ – מה שגרם לאדריכלות היפנית להידמות במובן מסוים לגננות.
התערוכה בגלריית ברביקן, הנקראת “הבית היפני: אדריכלות וחיים אחרי 1945”, מוקדשת לארכיטקטורה היפנית ומתמקדת בשנים שבין סוף מלחמת העולם השנייה ועד היום. מוצגות בה למעלה מ־200 עבודות של כ־40 אדריכלים יפנים, רבים מהם מעולם לא הציגו בבריטניה וחלקם בעלי שם עולמי, בהם: קזויו סג’ימה, קנזו טנגה וטדאו אנדו - שלושתם זכו ב”פרס פריצקר” הנחשב בתחום ומכונה “פרס הנובל לאדריכלות.
אם תמונה אחת שווה 1,000 מילים, אז סדרת תמונות שווה ספר שלם, וזה מה שמתגלה באוסף צילומיו המרהיב של המוזיקאי אלטון ג׳ון, המשתרע על פני כמה חללים באגף החדש של הטייט מודרן
הטייט בריטן מציג החודש את הרטרוספקטיבה המקיפה ביותר עד כה של עבודותיו של דיוויד הוקני. התערוכה המקיפה הזו מסמנת את הוקני כאחד האמנים החיים המצליחים ביותר של זמננו, ומציינת את הישגיו הרבים במדיומים שונים: ציור, הדפס, וידאו וצילום. התערוכה תקיף שישה עשורים של עשייה אמנותית ותכלול עבודות רבות שהושאלו מאוספים פרטיים וממוזיאונים מרחבי העולם, שחלקן טרם הוצגו בפומבי
הפורטרטים של פיקאסו עדיין רלוונטיים ומצליחים להפתיע // "המיקס האינסופי" מציע חוויה רב-ממדית בלתי נשכחת // שתי תערוכות שאסור לפספס.
הנשיונל פורטרט גלרי מציגה לראשונה בלונדון תערוכת יחיד של פאבלו פיקאסו, שמציגה לראשונה יותר מ־75 ציורי פורטרט שלו, ובהם גם עבודות שטרם הוצגו בבריטניה. התערוכה מנסה לבחון כיצד הצליח פיקאסו להגדיר מחדש את מעמדו של הפורטרט במאה ה־20, לאורך קריירה ארוכה ומשגשגת. ניתן למצוא בתערוכה אוסף של דיוקנאות עצמיים לצד ציורים של חבריו הקרובים, מאהבות, נשותיו וילדיו.
כשחיי היומיום הופכים למשהו חדשני וקסום. "קלוז אפ" על הצלם וויליאם אגלסטון ו"תחרות פרס טרנר.
אנחנו חיים בעידן שבו צילום בצבע הוא המיינסטרים וטלפונים ניידים ומדיה חברתית הפכו את הצילום עצמו לשפה ויזואלית טבעית ונגישה לכל אחד. אז כיצד תצלומיו של וויליאם אגלסטון מצליחים להיות רלוונטיים ונערצים על ידי מבקרי האמנות והאוצרים החשובים ביותר בסצנה, וכן מצליחים להימכר בסכומים הגבוהים מ־350 אלף פאונד לצילום? התשובה מתקבלת כשנעמדים מול תצלומיו הנפלאים - אין צורך בתיאור מילולי כדי להבין אותם, הם פשוט מדברים בעד עצמם ומספרים את סיפורו מנקודת מבטו הייחודית
התערוכה החדשה של יאיוי קוסמה המתפרשת על פני שתי הגלריות של ויקטוריה מירו היא פשוט חגיגה לעיניים. זאת התערוכה המקיפה ביותר של האמנית היפנית המוערכת, מאז שהוצגה הרטרוספקטיבה שלה בטייט מודרן ב־2012. ציוריה, פסלי הדלעת המפורסמים שלה וחדרי מראות מוצגים בגלריה הממוקמת ב־Wharf Road, בעוד שבגלריה במייפר ניתן לראות ציורים חדשים מהסדרה “הנשמה הנצחית שלי” (My Eternal Soul).
היכן נמצא פורטרט של איימי ווינהאוס ומיהי האישה עם המניפה? בפעם הבאה שתגיעו ללונדון, תדעו בדיוק היכן כדאי לבקר - קבלו את 10 יצירות האמנות שלא כדאי לכם לפספס בעיר.
לצד אתרי החובה, המוזיאונים והמסעדות המשובחות שלונדון מציעה למבקרים, מתקיימים בעיא לאורך כל השנה ירידי אמנות בינלאומיים, המייצגים את חזית האמנות העולמית בכל התחומים. מדובר בחוויה נפלאה וחגיגה שלא נגמרת עבור חובבי האמנות ובעלי הרוח היצירתית.
Add Description hereהברביקן מציג תערוכת צילום מרתקת ורחבת היקף, שאותה אצר הצלם הבריטי האייקוני, מרטין פאר, ובה הוא נותן במה לעבודות של צלמים בינלאומיים רבים המתעדות את הזהות החברתית, התרבותית והפוליטית של בריטניה משנת 1930 ואילך. לדבריו, “התערוכה חושפת נקודות מבט שונות מאוד על החיים הבריטיים מאלה שנוצרות על ידי צלמים בריטים”. פאר מהווה דמות חשובה מאוד בשוק האמנות המקומי והבינלאומי. זה עשרות שנים שהוא מתעד את החיים באנגליה תוך רצון להגדיר מחדש את הזהות של העם הבריטי, שעובר תהפוכות בשנים האחרונות
האביב האיטלקי
במיוחד לעונה הפרחונית נפתחה תערוכה פופולרית, קלילה וצבעונית, המצליחה לעורר את השיח סביב עבודתו והשפעתו של האמן הרנסנסי. "לדמיין מחדש את בוטיצ'לי
זיכרון קולקטיבי צילומי
גלריית הפורטרטים הלאומית חוגגת 100 שנים למגזין האופנה ווג, שחולל שינוי בתודעה של כולנו. התערוכה מעוררת באז מטורף; היא צבעונית, מקושטת באנשים היפים בעולם, ומלווה בקליפים קצביים, שמציגים את תהליך העבודה מאחורי המצלמות ומאפשרים למבקרים הצצה מרתקת אל מאחורי הקלעים של המגזין. התערוכה פורשת מגוון מדהים של תצלומים מאז נוסד המגזין ב־1916, חלקם מוצגים לקהל בפעם הראשונה.
דפי ההיסטוריה של הצילום
מוזיאון המדע בלונדון מספק אטרקציות ופעילויות לכל המשפחה, אבל לא רק. בימים אלה, מוצגת בו תערוכת היחיד של הצלמת ג’וליה מרגרט־קמרון, מחלוצי הצילום במאה ה־19. התערוכה, “השפעה ואינטימיות” (Julia Margaret Cameron: Influence and Intimacy), מציינת 200 שנה להולדתה וכוללת, בין היתר, את אלבום הצילומים הראשון שקמרון יצרה, הדפיסה והשלימה כמתנה עבור חברה המדען והצלם הידוע סר ג’ון הרשל ב־1864, וגם את ההדפסה היחידה שעדיין שמורה וקיימת של הדיוקן “לאגו, לימוד מאיטלקי” מ־1867 (Lago, Study from an Italian), שנחשבת לעבודה אייקונית חשובה בתולדות הצילום.
התחרות “פרס דיוקן הצילום על שם טיילור ווסינג” היא המובילה מסוגה ומקדמת את מיטב צילומי הפורטרט העכשוויים מרחבי העולם. זוהי הפלטפורמה היחידה שמעניקה לצלמים ולאמנים מתחילים הזדמנות להציג לצד אמנים וצלמים מקצועיים. כמו כן, התחרות מאפשרת לצלמים חובבים להציג עבודות עכשוויות שנוצרו בטכנולוגיות מתקדמות, לצד דיוקנאות שנוצרו בטכניקות פיתוח והדפסה מסורתיים.
לונדון- 7 מרכזי אמנות לכל גיל
לונדון, היא בירת תרבות ואמנות, ומרוכזות בה אין ספור סדנאות, מוזיאונים, תערוכות ויצירות ארכיטקטוניות.
ביקור בעיר לא יכול שלא לעבור באחת מהן, כעת נותר רק לבחור.
אם אתם שוחרי אמנות ומחפשים גלריות מרתקות קצת שונות ופחות מוכרות-הכתבה מיועדת לכם.
לגלות אמנים צעירים ומבטיחים- טיול גלריות באיסט אנד
האיסט אנד, שנחשב תמיד לצד "האפל" יותר של לונדון, הפך עם השנים לטרנדי וכיום הוא מחביא בתוכו מספר גלריות מומלצות לאמנות, שנותנות במה לאמנים בתחילת דרכם. בגלל שלא קל למצוא את המקומות השווים, סידרנו לכם מסלול טיול נוח ביניהם.
הגלריה הלאומית מספקת הזדמנות נדירה ומרתקת לראות מגוון מעבודותיו של פרנסיסקו דה גויה, מגדולי האמנים במאה ה־18. התערוכה Goya: The Portraits, המחולקת לשבעה חללים לפי סדר כרונולוגי, מאפשרת להתחקות אחר ההתפתחות האמנותית של גויה ולפתוח לצופה פתח לחייו הפרטיים, לאישיותו ולתחומי התעניינותו.
דמיאן ללא דמיון
מה עוד לא נאמר או נכתב על דמיאן הירסט? שהוא אמן־ליצן סלבריטאי, בן למעמד הפועלים שהצליח לעשות את זה בגדול, טיפוס קוקני שהצליח למרוד בממסד התרבות הבריטית ולהפתיע שוב ושוב בעבודותיו המתריסות, חסרות הבושה, הנעות בין מוות לכסף מנוון. את האלמנטים המזוהים עם הירסט – נקודות, גלולות, יצורים מתים, גולגלות ופרפרים - הוא הפיק בגרסאות שונות, ממיצב ענק ועד תיק למזכרת. עבודותיו הפכו למזוהות עם תרבות הפופ הבריטית והתפרסם מאוד בזכות סדרת יצירות שבהן בעלי חיים מתים, למשל כריש, כבשה ופרה, הוצגו משומרים באקווריום פורמלין, לעתים לאחר שבותרו ונפרסו לפרוסות. את עבודת הכריש המפורסמת, אגב, ניתן למצוא בימים אלה לצד עבודות של פיקאסו בגלריית אורדובס (Ordovas) היוקרתית במייפר.
למען קדושת החופש
התערוכה החדשה של איי וויי־וויי באקדמיה המלכותית לאמנויות בלונדון מושכת תשומת הלב ברחבי העולם כולו. מדובר הרי באחד האמנים הסינים המפורסמים ביותר, שידוע בין היתר בשל מאסרו והכנסתו לרשימה השחורה של ממשלת סין עקב החתירה הבלתי נלאית שלו לחופש דיבור, חופש הפרט וחופש היצירה במרחב הציבורי ובמדיה החברתית.
תערוכות האמנות הכי טובות לתקופת החגים - מי שמפספס מפסיד
מתכננים לבקר בלונדון בקרוב? ממש עכשיו מתקיימים שלל אירועי אומנות מרשימים ותוכלו גם לבקר בתערוכות החדשות והמעיינות שנפתחו לאחרונה. כל שתצטרכו הוא זוג נעלי הליכה טובות, כרטיס לרכבת התחתית ואת הכתבה הזו - ואתם מסודרים!
משתחרר מהחוטים
בניגוד לשמה המעט מטעה, התערוכה A Group Show תכלול רק את עבודותיו של האמן הישראלי גבי קלזמר. “רוב התערוכות שלי הן חד־סגנוניות, אבל מאז התערוכה בביתן הלנה רובינשטיין, שבה הצגתי עבודות מדיסציפלינות שונות, מעניין אותי ליצור תערוכה קבוצתית מגוונת”, אומר קלזמר בראיון מיוחד לעלונדון, לקראת ההשקה בגלריית דיספליי בלונדון. “הכוונה היא ליצור סדרת עבודות חדשה, מופשטת, ללא דימויים”.
זכרון צילומי
מוזיאון המדע מציג בימים אלה את תערוכת Revelations: Experiments in Photography הבוחנת כיצד עיצב וביסס המדיום הצילומי בתחילת דרכו את אמנות הצילום, כפי שאנחנו מכירים אותה היום. התערוכה עוקבת אחר דורות של צלמים שחקרו, למדו, פיתחו וביקרו את האסתטיקה של תצלומים מוקדמים, שנוצרו כתוצאה מניסויים מדעיים...
לונה פארק אמנותי
לאמן קרסטן הולר ניתן חופש פעולה לשנות את פניה של גלריית הייוורד ואף לפרק את אחד הקירות החיצוניים לצורך הצבת מגלשה, לפני שהמקום ייסגר לרגל שיפוצים נרחבים שיחלו בספטמבר הקרוב...
להתגלש מהגג של הסאות' בנק
בקיץ הסצינה האמנותית בשיאה וחודש יוני עמוס בתערוכות מגוונות ומעניינות הנגישות לכל אדם ולכל טעם: 1,200 עבודות ברויאל אקדמי, 30 ימים של הפנינג בברביקן ואיך אפשר בלי להתגלש במגלשות הענק בסאות'בנק?...
שלושת מיצבי האומנות הכי מוטרפים בלונדון
נכנסתי הבוקר לגלריית סאצ'י בצ'לסי יחד עם הבן הקטן שלי (בן 5 שנים) והתבוננו במייצב שקיות הפלסטיק הכחולות שמילאו את החלל הגדול. הקטן שלי שאל: אמא, מה זה? גם אני יכול לעשות את זה! זה קלי קלות! התבוננתי בעבודה פעם נוספת ועניתי לו, נכון, אתה מסוגל לעשות את זה! אבל באומנות כמו שבאומנות הרעיון ואופן הביצוע - הוא שקובע!
תערוכות אמנות מדליקות גם לילדים ובני נוער - קיץ 2015 בלונדון
אוקיי. הקיץ כבר פה!… הילדים בחופשה והרחקתם עד לונדון!אז לפני שאתם מגרדים בראש ומחפשים רעיונות מה לעשות איתם, רוצו לראות כמה תערוכות אמנות מדליקות שיפעילו את הדמיון ואת היצירתיות של ילדיכם…
כשהעולם התפופצץ
התערוכה המרעננת The World Goes Pop אינה דומה לתערוכות פופ־ ארט קודמות שכבר ראינו, שהתמקדו באוספים ידועים של אנדי וורהול או רוי ליכטנשטיין - אמנים אמריקאים שהפכו למותגים בפני עצמם. במוזיאון הטייט מודרן החליטו להציג את השפעות הזרם הזה על העולם כולו; מאמריקה הלטינית ועד המזרח התיכון, בין השנים 1963-1975.